Örö fort

På Örö har du tillfälle att njuta av naturens tystnad och fantastiska skärgårdsvyer. Det erbjuds guidningar för olika intressen, du kan få information huvudsakligen om öns enastående natur, eller få en guidning med mera betoning på kulturhistoria. Servicen på Örö är mångsidig, det finns allt från gästhamn och restaurang till utställningar och inkvartering, även flera olika naturstigar och promenadrutter. Läs mera i Kimitoön365-tidningen!

oro

Vi ordnar charter-resepaket till Örö för grupper året om med undantag av vinter med menföre, och med beaktande av fortöns öppettider och serviceutbud. Här är två exempel på färdiga paket.

Havet minns striden
Örö fort, Bengtskärs fyr

10.30 Båtresa Kasnäs-Örö
11.15 Ankomst till Örö, guidning
12.45 Lunch
14.30 Båtresa Örö-Bengtskär
15.15 Bengtskär, guidning + kaffe och kaffebröd
17.15 Båtresa Bengtskär-Kasnäs
18.30 Ankomst till Kasnäs

Paketpris enligt gruppstorlek, begär offert! Bengtskär-resor med väderreservation.

Observera att man i detta paket har fokuserat på den kulturhistoriska delen av Örö, det finns alltså inte riktigt tillräckligt med tid för att i lugn och ro gå runt ön och njuta av naturstigarna. Om du är intresserad av allt som Örö har att erbjuda, rekommenderar vi följande paket:

En dag på Örö – natur och kulturhistoria
Örö fort

oro2

12.00 Båtresa Kasnäs-Örö
12.45 Ankomst till Örö, lunch
13.45 Naturguidning och naturstig, promenad till kasernområdet och kasematten
ca 17.15 Kaffe och kaffebröd
18.15 Båtresa Örö-Kasnäs
19.00 Ankomst till Kasnäs

Paketpris enlig gruppstorlek och veckodag – i vissa fall kan vi om ni så önskar utnyttja den förmånligare rutt-trafiken, då det reser andra passagerare i samma båt, men priset är förmånligare.

oro3

Dessa är exempel på beprövade och populära tidtabeller, men vi kan också skräddarsy ditt paket enligt dina önskemål. Tag kontakt så planerar vi en resa som passar bäst just för din grupp!

Om du planerar en gruppresa till Örö, Bengtskär eller någon av de andra fina öarna i skärgården, se även Båtresor-sidan där det finns information om båtarna.