Dagsbesök till Örö fort

Upplev Örö fortös unika natur och historia! Kasernområdena, kanonerna och försvarsanläggningarna på det tidigare avstängda militärområdet Örö beskriver Finlands kustförsvars historia på ett levande sätt. En del av den enastående naturen har bevarats orörd i över hundra år tack vare öns bakgrund som kustfort. På Örö finns helt unika naturtyper och sällsynta växter, insekter och fåglar, vilket gör området till en av Södra Finlands största koncentrationer av utrotningshotade arter och naturtyper.Avgång från Kasnäs och Örö på vissa dagar den 1.6-31.12.2020.

Tidtabell beror på dagen, här är ett exempel:
11.00 Kasnäs-Örö, 50-60 minuter
16.00 Örö-Kasnäs, 50-60 minuter

Tur-returtransport är från 40,00 € / person, barn 3-12 år från 20,00 € och 0-2 år gratis. Resan kan reserveras och betalas på förhand på nätet.
Vi reserverar rätt till förändringar.

Boka din plats på förhand, platsantal är begränsat! Boka här

Till vår e-post info@rosala.fi kan du naturligvis skicka förfrågningar utan att göra en bokning. Vi hjälper gärna till med alla frågor! I brådskande ärenden angående Örös förbindelsetrafik, ta kontakt med rederiet: tel. +358 50 551 4266.

Bra att veta då man bokat resan:

– Rekommenderade körtider är t.ex från Åbo 1,5 timmar och från Helsingfors 2,5 timmar.
– Om eventuella vägarbeten får man info på Vägverkets sidor.
– I Kasnäs finns ett allmänt parkeringsområde ca 450 m före stranden på högra sidan av vägen.
– Kasnäsvägen slutar i tre förbindelsebåtsbryggor, båten avgår från den som är i mitten. Vid bryggan står Örö.
– Information om Örös restaurangtjänster hittar du på Visit Örö och mera information om natur samt historia på Utinaturen.fi.

Karta till Kasnäs